+38 (098) 652 56 56 | +38 (093) 682 56 56

Інтернет-магазин

Замовити дзвінок

Кількість крадіжок чи пограбувань, як правило, збільшується під час сезону відпусток, вихідних і святкових днів.

Настає сезон новорічних та різдвяних свят, саме у ці періоди люди виїжджають за місто, залишаючи житло без нагляду, надаючи злочинцям повну свободу дій. Як же вберегтися від пограбувань? В першу чергу, потрібно знати манери злодіїв, або так звані передвістя появи грабіжників.

Квартирних злодіїв умовно поділяють на дві категорії – аматори (любителі) та професіонали(досвідчені грабіжники) Любителі, як правило, вибирають "легку здобич", тобто квартиру, або дім, що незахищені додатковими засобами безпеки – прості двері і відносно недорогий замок, якщо це нижній поверх - відсутність грат на вікнах і балконах.

Такі злодії, потрапляючи в приміщення, беруть те, що легко винести і можна одразу продати. Наприклад, гроші, золото, побутову техніку невелику за розмірами та гаджети. А є злодії-професіонали, готуються заздалегідь. Протягом декількох тижнів, а то і місяців вони планують пограбування житла і жертва буде обрана не випадково. Їх зазвичай не бентежить наявність сигналізації, вони не полізуть в першу-ліпшу квартиру заради «дрібниць», типу телефона чи ноутбука, їх цікавлять великі суми грошей, коштовності, антикваріат.

Вкрай рідко квартирні злодії діють поодинці, завжди "ходять на полювання" групами по 2-3 людини. Буває, що серед них є жінка, адже акуратно одягнена дама стане останнім підозрюваним. В першу чергу шахрай придивляється. Злочинці стежать за вікнами, в який час приходять власники і запалюють світло. Якщо протягом декількох днів світло в квартирі не запалювали – велика ймовірність того, що господарі поїхали з міста.

день зловмисники можуть ходити навколо будинку, шукаючи потенційну жертву, оцінюючи, звідки можна забрати більше здобичі. Інформацію про мешканців, їх матеріальний статус, графік роботи, можуть дізнатися у самих сусідів. Шахраї можуть представлятися працівниками комунальних служб або під приводом соцопитування, заводять розмову з "бабусями на лавці біля під'їзду" або ходять по квартирах.

Завдяки такій тактиці злодій буде знати, що взимку ви купили дорогу шубу, в наступному місяці плануєте відпочити в Іспанії, а на цьому тижні їздили на дачу. За таким же принципом злочинці "прозвонюють" квартири. Телефонні дзвінки дозволяють не тільки потрапити на довірливу балакучу сусідку, але й обчислити час, в який господаря квартири, яку вони планують пограбувати, не буває вдома. "Прозвон" – перша ознака того, що квартиру планують пограбувати".

Професіонали працюють іншим чином. Ретельно готуючи пограбування, вони точно знають, за чим йдуть і де лежить. Вони здійснюють так звані ривкові крадіжки. Охоронна сигналізація не дає злодієві достатньо часу, щоб щось вкрасти, бо вона створює відчуття дискомфорту на об'єкті і на об'єкт полізуть, тільки якщо будуть точно знати за чим йдуть, де воно лежить, що це таке. Просто так не підуть, це превентивний захід.

Але охоронна сигналізація - не панацея, так як є замки, які розкриваються за 30 секунд, далі те, що під рукою, можна вкрасти протягом 40 секунд за 1 хвилину втікти з об'єкта. При цьому, навіть сама оперативна група, яка прибула за 2-3 хвилини, не встигне нікого затримати. Ривкові крадіжки відбуваються до хвилини.

Замок на дверях не ознака безпеки?

Для того, щоб уберегти своє житло від злодіїв, а нервову систему від зриву, недостатньо встановити лише броньовані двері або змінити замки – необхідний комплекс заходів.

Із кодовим замком або домофоном на дверях під’їзду сторонні люди будуть потрапляти в будинок значно рідше. Ви можете спати спокійніше, якщо у вашому будинку працює консьєрж. Він повинен уважно стежити за тими, хто входить і виходить з під'їзду (особливо коли незнайомці будуть йти з великими пакетами), відрізняти жителів дому від гостей, у разі виникнення підозр повідомляти в поліцію.

На вікнах квартир, які розташовані на 1-2 поверхах,потрібно обов'язково встановити металеві грати.

Враховуючи, що більшість квартирних крадіжок відбувається через двері, злочинці вибивають серцевину замка або користуються відмичками, то варто встановити кілька дверей і бажано кілька замків.

Спроба зламати кілька замків на двох дверях відніме у злочинця як мінімум багато часу і швидше за все він не буде возитися.

Одним із методів захисту є охоронна сигналізація. Але якщо йде справа з тими самими ривковими крадіжками, коли злодії йдуть за великими сумами грошей або великою кількістю коштовностей.

У такому випадку сигналізації не досить. Гарантію затримання сигналізація дає тільки тоді, коли злодії не звертають уваги або не помічають її.

Також для безпеки та надійного сну можна встановити систему відеоспостереження. Ви може знаходитися на роботі, на дачі, у відпусці, в гостях та стежити за своїм домом дистанційно за допомогою додатку на телефоні або ноутбуці. Регістратор може відправляти фото із «місця подій», якщо відбудеться рух.

Навіть якщо злочинцю вдалося втекти, за допомогою відео, на якому зафіксувалася зовнішність зловмисника До речі, наша компанія представляє послуги по підбору комплектуючих системи відео спостереження, різні види камер або комплектів.

Також є можливість встановити відео нагляд разом із сусідами у під’їзді, чи будинку на декількох власників.

Наприклад, якщо у жителів будинку є бажання встановити відеонагляд, можна придбати комплект, до якого входять 2 камери на 4 Мп, який коштує 8 822 грн.

В залежності від того, скільки квартир у будинку розбивається ціна і виходить значно дешевше. Якщо в будинку 40 квартир, то одна сім’я має заплатити 221 грн, якщо в будинку 70 квартир, плата становитиме 123 грн. Як бачите купувати разом набагато вигідніше.

Наші клієнти неодноразово зверталися з вдячністю за виконану роботу. Дана камера встановлена в одному із під’їздів ценрального будинку в Новограді-Волинському. Вона зафіксувала як хлопці підліткового віку перевіряють, чи були відкриті двері у квартирах!

Комплект можливо підібрати за телефоном 093-682-56-56, або замовити потрібний комплекс системи відеоспостереження на нашому сайті.

blog comments powered by Disqus

Підписка

  • Акція
    Знижка - 10% на монтаж системи відеоспостереження.

    18.02.19 18.03.18

    Знижка - 10% на монтаж системи відеоспостереження.