+38 (098) 652 56 56 | +38 (093) 682 56 56

Інтернет-магазин

Замовити дзвінок

Користувачам ПК для перевірки комп'ютера на віруси пропонують скористатися антивірусним програмним забезпеченням. Дана порада не завжди підходить, в деяких випадках для того щоб визначити чи заражений комп'ютер вірусами необхідно розуміти основи комп'ютерної безпеки.

Багато вірусів, при попаданні на комп'ютер жертви, блокують роботу антивіруса, що неминуче призводить до неможливості виявлення таких вірусів. Незважаючи на це, існують ознаки за якими можна визначити, заражений комп'ютер вірусами чи ні.

Багато спливаючої реклами.

При використанні інтернету з'являється велика кількість спливаючих вікон, відкриваються сторінки які Ви не відкривали.

З'являються вікна що комп'ютер заражений і потребує захисту.

Повільна робота комп'ютера.

Повільність операційної системи, що не обов'язково може означати загрозу, в деяких випадках це може означати несправність обладнання ПК, але все-таки це легко перевірити. Досить відкрити диспетчер задач і подивитися завантаження центрального процесора і оперативної пам'яті, якщо завантаження повне (наприклад завантаження ЦП становить 100%), то скоріше в системі присутній вірус.

Не запускаються програми.

Перестали працювати або викликають збій додатків які до недавнього часу нормально працювали. Звичайно це необов'язково може означати наявність вірусів, а всього лише невеликі збої в роботі конкретних програм або помилок на диску. У будь-якому випадку це один з ознак на який слід звернути увага

Основні ознаки зараження комп'ютера вірусами.

Проблеми з мережею та інтернетом.

Часті збої в роботі локальної мережі або інтернету, з великою ймовірністю означають про загрозу. Це один з найпоширеніших ознак зараження. Повільна робота інтернету, поява великої кількості спливаючих вікон і так далі.

При повній відсутності Більшість вірусів, потрапляючи на комп'ютер жертви, підключаються до інтернету і таким чином знижують швидкість. також, такі неспроавності може викликати мережева карта, але в більшості випадків це віруси.

Повна відсутність інтернету необов'язково може означати про загрозу, можливо Вам потрібно просто налаштувати інтернет, або Ви просто забули оплатити. Для цього достатньо звернутися до Вашого інтернет провайдера і переконається, що інтернет не відключений з різних причин (несплата, ремонтні роботи і так далі)

Не запускається операційна система.

Несправності в роботі ОС, можуть означати про наявності вірусів. Деякі віруси зовсім можуть блокувати запуск операційної системи. Такі віруси називаються блокувальниками.

Різні помилки, збої, спливаючі вікна, при запуску ОС як правило, це результат роботи вірусів. В більшості випадків IT-фахівці пропонують переустановку Windows, що є не обов'язковим. Для початку, потрібно визначити серйозність проблеми, можливо банальна чистка реєстру, і видалення вірусів вирішать проблему.

Пропав антивірус.

Вірна ознака зараження комп'ютера, якщо звичайно Ви самостійно його не видаляла. Деякі віруси, як вже писалося раніше, блокують роботу антивірусного ПЗ, а в деяких випадках і зовсім його видаляють.

Зникли або не відкриваються файли.

Коли пропадають або не відкриваються призначені для користувача файли це може означати одне, роботу “хробака”. На сьогоднішній день існую віруси шіфровальники, які при попаданні на комп'ютер шифрують всі файли користувача, з цілю вимагання грошей. Як правило розшифрувати такі файли, дуже важко і дорого. Це вірна ознака зараження.

Щоб уникнути таких випадків, особливо важливу інформацію слід зберігати з дублюванням, в різних місцях. Всі перераховані ознаки, означають про необхідність звернутися до фахівців, це може зберегти не тільки Ваші нерви, Вашу інформацію, але і Ваші кошти

Дізнатися більше віруси та антивіруси які забезпечать стабільну роботу Вашої техніки можливо за телефоном 093-682-56-56, або завітавши до нашого сервісного центру: м. Новоград-Волинський, вул. Героїв Майдану, 3, офіс, 3.

blog comments powered by Disqus

Підписка

  • Акція
    Знижка - 10% на монтаж системи відеоспостереження.

    18.02.19 18.03.18

    Знижка - 10% на монтаж системи відеоспостереження.