+38 (098) 652 56 56 | +38 (093) 682 56 56

Інтернет-магазин

Замовити дзвінок

Установка відеоспостереження в магазині - доступний і дієвий спосіб забезпечити торгову точку, простежити за сумлінністю співробітників і збереженням асортименту. У статті ми розповімо, як вибрати і самостійно встановити відеоспостереження. Особливу увагу буде приділено видам камер і нюансам їх розміщення

Вибір обладнання.

Оптимальний варіант для магазину - готова система відеоспостереження. Крім самого відеореєстратора, в типовий набір входять камери (стандартні аналогові або цифрові), з'єднувальні шнури і кріпильні елементи, блоки живлення для записуючого пристрою і камер з перехідником, мишка для управління. Найчастіше в комплекті є жорсткий диск для запису, але його можна докупити і окремо. Устаткування підбирається під певну мету: чим ширше можливості техніки, тим вище її вартість.

Вибір відеокамер.

Ціна готового комплекту багато в чому залежить від виду камери.

Розглянемо якими характеристиками володіють камери:

Тип. Виділяють цифрові і аналогові моделі. Перші відрізняються високою роздільною здатністю, що дозволяє масштабувати зображення без втрати якості картинки. Основним плюсом друге є більш низька вартість.

  • Дозвіл. Показник визначає чіткість зображення і розпізнавання об'єктів зйомки. Хорошим орієнтиром можуть служити максимальні значення: цифрові IP-камери - 3840х2160 пікселів, формати HD-SDI, AHD або CVI - 1920х1080 пікселів, аналогові моделі - 900-1000 ТВЛ.
  • Кут огляду. Залежить від фокусної відстані і розміру матриці. Стандартні камери охоронного відеоспостереження охоплюють діапазон в 20-90 градусів. У варіофокальний моделях можна регулювати кут огляду. Ступінь захисту. Під цей параметр потрапляє клас волого і пилоізоляції, вид виконання, робоча температура. Характеристика визначає місце установки - вуличні моделі оснащуються герметичними металевими корпусами.
  • Чутливість. Характеристика показує мінімальний рівень освітленості, при якому камера передає якісне зображення. За нічне бачення відповідає інфрачервона підсвічування (ІК-підсвічування).
  • Спосіб управління. Стаціонарні камери направляються в певну сторону, поворотні PTZ камери можуть змінювати напрямок огляду в процесі роботи. Різні зони магазину вимагають індивідуального підходу.

При виборі камер можна керуватися наступними порадами:

У великих торгових залах і на вході в магазин при постійній наявності співробітника охорони біля монітора бажано використовувати поворотні PTZ моделі з оптичним трансфокатором. Якщо такого співробітника немає, то краще використовувати стаціонарні камери.

Для розширення зони охоплення рекомендується встановлювати купольні або стандартні камери, наприклад, на стелю, адже чим далі знаходиться камера від об'єкта зйомки, тим більшу площу вона бачить.

Якщо стеля в приміщенні занадто високий, але при цьому багато стелажів, можна винести точки відеоспостереження на кронштейни, закріпивши їх на стелажах. Встановлені на касах камери повинні мати гарне дозвіл, щоб на зображенні можна було розглянути номінал банкнот.

Якщо ви хочете оцінити рівень обслуговування, додатково можна підключити до системи мікрофон. Для оперативного моніторингу доцільно закріпити за одним із співробітників охорони функцію спостереження за тим, що відбувається на камерах.

Досвід показує, що його перебування в торговому залі в рази менш ефективно, адже за допомогою системи відеоспостереження охоронець одноразово має до 16 і більше «очей», може «зазирнути» за кут, перебувати одночасно «і тут, і там» і т.д .

Вибір відеореєстратора.

Для зон входу і виходу підійдуть недорогі камери з вузьконаправленим об'єктивом (кут огляду 20-40 градусів), який буде фіксувати особи людей. Нарешті, одне з найголовніших правил при проектуванні відеоспостереження - одна задача - одна камера. У функції відеореєстраторів входить запис, зберігання архіву і передача інформації через інтернет. Hi-end моделі здатні ідентифікувати особи і аналізувати траєкторію переміщень людей.

Основні характеристики:

Кількість відео-і аудіоканалів (4, 8, 16 або 32). Параметр визначає, скільки камер або мікрофонів можна підключити до реєстратора.

Якість запису. Вибір формату залежить від завдань, які вирішуватиме кожна конкретна камера і площі приміщення (зазвичай чим вона більша, тим вище повинна бути якість). Залежно від типу системи, параметри дозволу будуть наступні:

  • 960H (960x576 пікселів),
  • 720p (1280х720 пікселів),
  • Full HD (1920х1080 пікселів).

Обсяг пам'яті. Оскільки в магазині найчастіше ведеться безприривний запис, відеореєстратор повинен бути сумісний з великими накопичувачами (від 2-3 ТБ).

У комплектацію готової системи нагляду зазвичай входять з'єднувальні шнури для підключення до монітора або ТБ, LAN кабель, блоки живлення, інструкції та інші аксесуари.

Інструкція по монтажу відеоспостереження

Монтаж своїми руками - велика перевага готових комплектів.

Етап 1. Підготовка обладнання

Розпакуйте набір, перевірте цілісність обладнання. Заздалегідь підготуйте робочі інструменти, кабель-канал або гофру для прокладки з'єднувальних шнурів.

Етап 2. Встановлення камер

Встановіть камери на максимально можливій висоті, зафіксуйте їх шурупами. Кут огляду обов'язково повинен захоплювати проблемні зони:

  • зал самообслуговування,
  • касові ділянки,
  • входи і виходи,
  • парковки.

Устаткування заборонено монтувати поблизу силових кабелів - це може погіршити сигнал, а також небажано кріпити камери на металевих поверхнях.

Етап 3. Підключення блоків живлення.

Підключіть один блок живлення до реєстратора, другий за допомогою розгалуджувача з комплекту - до камер. З'єднувальні шнури укладіть в гофри або кабель-канали. Найкраще провести прихований монтаж кабелю - це допоможе вберегти систему від зловмисників.

Відеореєстратор слід прибрати в недоступне покупців приміщення або ящик.

Етап 4. Фінішні налаштування.

Для онлайн-доступу під'єднання обладнання до локальної мережі або Інтернет.

Готові рішення налаштовані виробником, але ви можете внести зміни на свій розсуд. Наприклад, змінити налаштування розкладу записи з постійною на детектор руху.

За більш детальною інформацією про встановлення та підбір систем відеоспостереження, який підійде саме Вам звертайтеся за телефоном 093-682-56-56, або завійтайте до нашого сервісного: м. Новоград-Волинський, вул. Героїв Майдану, 3, офіс, 3.

blog comments powered by Disqus

Підписка

  • Акція
    Знижка - 10% на монтаж системи відеоспостереження.

    18.02.19 18.03.18

    Знижка - 10% на монтаж системи відеоспостереження.