+38 (098) 652 56 56 | +38 (093) 682 56 56

Інтернет-магазин

Замовити дзвінок

Кожен користувач рано чи пізно стикається з питанням: ноутбук або комп'ютер що краще? Відповісти на нього однозначно не вийде, тут більше питання особистих переваг або способу життя власника.

Однак знати основні недоліки та переваги кожного виду розумної техніки просто необхідно для того, щоб зробити правильний вибір.

Отже, ноутбук або комп'ютер що краще?

Розглянемо переваги настільного комп'ютера.

Чим керуються ті люди, які говорять, що настільний комп'ютер краще ноутбука?

  • Найголовніша перевага «великого брата» обчислювальної техніки - потужність.

Чи не втиснутий в жорсткі рамки по споживанню енергії і виділення тепла мікропроцесор показує реальні свій творчий хист.

  • Більш ефективна система охолодження в цьому випадку дасть хороший приріст продуктивності, адже настільний комп'ютер легко піддається розгону.

Все це стосується звукової і відеокарти в тій же мірі, як і центрального процесора.

Додаткову швидкість роботи дають більш швидка і містка «кеш-пам'ять». Краще реалізований Turbo Boost і інші вигідні можливості - 3D-транзистори, контролери роз'ємів PCI-E і підтримка нових стандартів пам'яті.

Друга причина того, чому настільний комп'ютер краще ноутбука, полягає в легкості поліпшення або «апгрейду».

Місця в системному блоці вистачить практично на все, що тільки захоче встановити туди користувач. Найбільш продвинуті системні блоки легко вміщають тандем з двох відеокарт, безшумну і громіздку систему охолодження, кілька жорстких дисків, порівняно великий обсяг оперативної пам'яті.

  • Також при виході з ладу будь-якого компонента користувач часто в змозі замінити його сам, не звертаючись до сервісного центру.

Недоліки настільного комп'ютера щодо ноутбука.

Мінуси настільного комп'ютера також значні.

  • Мала мобільність не дозволяє носити його з собою в сумці. Навіть переміщення в інший кут кімнати займе певний час.
  • Більше в порівнянні енергоспоживання і як наслідок, виділення тепла також є недоліком.

І останній - навіть за 5 хвилин автономної роботи доведеться викласти кругленьку суму, так як джерела безперебійного живлення нині не відрізняються дешевизною.

Тепер розглянемо переваги ноутбука.

Всі перераховані вище недоліки не властиві "молодшому братові" настільної обчислювальної машини.

Розглянемо спочатку гідності щоб зрозуміти, в

Чому ж саме ноутбук краще настільного комп'ютера.

  • Час автономної роботи завдяки вбудованій батареї у більшості моделей наближається до третьої години, а деякі навіть доживають до семи годин без підзарядки.
  • Цьому сприяє висока енергоефективність кожного комплектуючого пристрою. Високу мобільність гарантують розміри і автономне живлення. Завдяки цьому ноутбук можна взяти з собою на відпочинок або в ділову поїздку.
  • Невеликі габарити і вага - основна причина покупки портативного комп'ютера.  Крім цього, при покупці ноутбука до складу входять практично всі пристрої, які необхідні для його використання.
  • На борту присутні монітор, клавіатура, колонки, камера, тачпад, CD / DVD привід, Wi-Fi і VGA роз'єм. Залежно від комплектації користувач може отримати також кард-рідер, Bluetooth і інші потрібні пристрої.

Недоліки ноутбуків

Головний недолік - мала потужність обчислювальних можливостей. Це не означає, що ноутбук гірше буде справлятися зі своїми прямими обов'язками. Обидва види цих пристроїв абсолютно ідентичні по виконуваних функцій, тільки портативний комп'ютер виконує всі операції повільніше.

Для комп'ютерних ігор і складної графіки він підходить куди менше, ніж його громіздкий побратим. Така ж ситуація спостерігається і зі швидкістю роботи оперативної і постійної пам'яті. Складність з ремонтом і модернізацією також можна назвати мінусом. Адже якщо з'явиться необхідність замінити жорсткий диск або відеокарту, то користувачеві, швидше за все, доведеться звернутися за цим до сервісного центру.

Кут огляду у моніторів на ноутбуках досить малий, сім'єю фільми на ньому дивитися не дуже зручно. Через малі розміри охолоджуючої системи, що впливають негативно на її ефективність, ноутбук часто дуже сильно нагрівається, а іноді і вимикається через це посеред роботи.

Порівняно висока вартість також не говорить на його користь. З огляду на всі плюси і мінуси кожного виду комп'ютера, можна однозначно визначитися з вибором. Люди всі різні, хтось не уявляє себе без комп'ютерних ігор, інший використовує комп'ютер тільки для виходу в інтернет. Тому кращим рішенням даного питання буде наявність у користувача як ноутбука, так і настільного комп'ютера - це в ідеалі, звичайно. Якщо такої можливості немає, то необхідно врахувати, що для перегляду відео та звичайної інтернет роботи цілком буде досить простенького ноутбука, а завзятим гравцям більше підійде настільний комп'ютер.

За більш детальною інформацією який пристрій обрати звіртайтеся за телефоном 093-682-56-56, або завітайте до нашого сервісного центру: м. Новоград-Волинський, вул. Героїв Майдану,3, офіс, 3.

blog comments powered by Disqus

Підписка

  • Акція
    Знижка - 10% на монтаж системи відеоспостереження.

    18.02.19 18.03.18

    Знижка - 10% на монтаж системи відеоспостереження.